„Čudne reči“ – novi CD pesama za decu Bode, Ljube, Joce i Neše

BEOGRAD/SMEDEREVO, 3. novembar 2020 – „Čudne reči“ su, kako ga sami autori opisuju, CD ozbiljnih pesama za decu. To ne znači da pesmice nisu vesele, zabavne i duhovite, već da su ozbiljno i s poštovanjem prema deci smišljene, napisane, odsvirane, otpevane i snimljene.

Još uvek je CD, što bi se u struci reklo, „vruć ispod prese“, još ni promocija nije bila, a kako Podunavlje.info s pažnjom prati čime se bave „Smederevci na privremenom radu u Beogradu“…

„Čudne reči“ su namenjene deci od šest do devet godina, objašnjava Jovica Tišma, autor tekstova, u bekim numerama i izvođač, u tom uzrastu lagano prerastaju one lepe pesmice nastale sedamdesetih godina prošlog veka koje se i danas rado slušaju, a opet, još uvek nisu dovoljno porasla da na pravi način vole i razumeju muziku koju mame i tate slušaju a mediji promovišu.

Ovo je, nastavlja Jovica, Joca ili Jocko, kako ga za ove prilike zovu, CD ljubavnih pesama koje još nisu porasle, pa zato pevaju o ljubavi prema finoći, roditeljima, drugarima, igri, detinjstvu, prirodi, muzici, selu, sportu, pričama, baki i deki, slavljima, lepim snovima, smejanju i radovanju…

„Čudne reči“ su prvobitno imale dvanaest pesmica, ali smo odlučili da, kao poklon, stavimo i trinaestu – srećnu – pesmicu, instrumental, za ples je i zaljubljivanje, niko nije rođen da bude sam.

Sve pesme je otpevao Slobodan Boda Ninković. U nekim pesmicama su mu pomogli Emilija Ninković, Horić muzičkog centra Mimi, i Jocko. Ali, da bi oni imali šta da pevaju Ljuba Ninković je smislio muziku i aranžmane, i skoro sve odsvirao, skoro – jer su mu u nekim pesmicama pomogli Marija Tunić i Nebojša Neša Brdarić, da bi svi oni imali šta da pevaju i sviraju, tekstove pesmica je smislio i napisao Jovica Jocko Tišma. A onda je MultimedaMusic sve to skupio, lepo spakovao i objavio.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!